Etiket Sonuçları: benercordan

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında, yazar Çiğdem Sezer 24 Nisan Çarşamba günü okulumuz kış bahçesinde öğrencilerimizle buluştu.

Yazarlık atölyesi tadında gercekleşen söyleşi öğrencilerimiz için faydalı oldu.

Nis

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Şubat ayı etkinliklerinden Drama ile Anlat yarışması gerçekleştirildi. Okulumuz kış bahçesinde gerçekleşen yarışmada, öğretmenlerimiz ve bir grup öğrencimiz drama tekniği ile atasözleri ve deyimleri canlandırdı. İki takım halindeki yarışmacı öğrencilerde anlatılan deyim ve atasözlerini tahmin etmeye çalıştı. Tahmin et yarışına okulumuz idarecileri ve öğretmnelerininde katıldığı etkinlikte eğlenceli zaman geçirildi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayı teması kapsamında Dede Korkut Hikâyelerinde yer alan kelimelerden Tabu oyunu hazirlandi ve 5L ve 5I sınıfları arasında oynandı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda Yunus Emre Şiirleri Dinletisi gerçekleşti. Okulumuzun kış bahcesinde gerçekleşen dinletiye Ortahisar ilçe milli eğitim müdürü, il proje koordinatörünun katılımı ile duygu dolu anlar içeren dakikalar yaşandı. Etkinlikte emeği geçen ogrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kas

Küçük Kızlar Hentbol takımı katıldığı maçların sonucunda il Birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, gelecek maçlarda başarılar dileriz.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bizlerde sınıflarımızda proje kapsamında "Anlat Bakalım, Bilen Oturur, Kelime Türetme, Anlamını Bul, Baş Harflerini Değiştir, Beyin Fırtınası, Bu Nedir? Hatırlatmaca, Sözcük Yerleştirme" uygulamalarıyla etkinlikler gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuzda muhteşem bir törenle kutladık. Öğretmen öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleşen törende Türk bayrakları ellerden düşmedi ve gökyüzüne gönderilen kırmızı- beyaz balonlarla adeta bir şölen yaşadık. Öğrencilerimiz büyük bir coşkuyla şiirlerini okudu şarkılarını söyledi. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize eşlik etti, velilerimizde bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadı ve 100. yıl marşını büyük bir coşkuyla söyledik. Okulumuzu sınıflarımızı ve bahçemizi kırmızı beyaza boyayarak Nice yüzyıllara mesajı verdik…

9-14 Ekim Tarihleri arasında tüm dünyada Erasmus Günleri etkinlikleri gerçekleşmiştir. Okulumuzda çeşitli etkinlikler yaptık. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ayşenur Ş., Türkçe Öğretmeni Zeliha Ş., Görsel Sanatlar öğretmeni Firdevs B. ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nükef A.'un rehberliğinde öğrenciler Erasmus Uçakları hazırladı ve gitmek istedikleri ülke bayrakları ile süsleyerek uçurdu, Erasmus'un kendileri için ne anlam ifade ettiğini içeren şiirler yazdı, Erasmus kelimesinin baş harflerinden akrostiş şiir yazdı, resimler yaptılar ve bu yaptıklarından Erasmus Days Panoları oluşturdular. Emeği geçen öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çocuk Edebiyatının güçlü kalemlerinden Yazar Havva TEKİN okulumuzda öğrencilerimizle buluştu. Yazarımız hem öğrencilerimiz sorularını cevapladı hem de kitaplarını tek tek imzaladı. Yazarımıza ziyareti için okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Her yıl ERASMUS DAYS etkinlikleri okullarda düzenlenmektedir. Okulumuzda bu yıl 4 farklı etkinlik ile bu faaliyetlerin içinde yer almaktadır.

9-13 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan etkinliklerimiz aşağıdaki gibidir.