Ölçme Değerlendirme- Kahoot

Kahoot,  uygulaması ve hazırlanması çok basit olan bir  platform . Öğretmenlerin soru ve cevapları girerek hazırladıkları sınavları öğrencileri ile bir kod yardımı ile sınıf içinde uygulamaya dönük bir araç .

Öncelikle yapmanız gereken

1.Sisteme girmek ve üye olmak  için get.kahoot.com adresine gitmeliyiz. Karşınıza çıkan bu ekranda 'GET MY FREE ACCOUNT' kısmını tıklamak.

2. Karşınıza çıkan ekranda  rolünüzü I'm a teacher olarak seçtikten sonra , kullanıcı adı , mail ,
şifre  bilgilerinizi girip , 'CREATE ACCOUNT ' kısmını tıklamak .

3. Bu adımda uygulamayı kullanarak quiz, tartışma ve anket hazırlayabiliyoruz. Quiz seçeneğini işaretleyip bir sonraki adıma geçiyoruz.

4. Quız için bir isim girmeliyiz.

5. Karşımıza çıkan satıra soruyu yazıyoruz. Eğer video veya görsel eklemek istersek dosya seç bölümünden yapabiliriz. Daha sonra  en altta yer alan dört şıkkı yazıp , doğru cevap hangi şık olacak ise şıkkın altındaki incorrect seçeneğini üzerine tıklayıp correcte çeviriyoruz. Soru ekleme ve soru silme seçeneklerinin, soru sıralama seçeneklerinin olduğu yerdir. Yeni soru eklemek için AddQuestion, soruyu silmek için DeleteQuestion butonuna basıyoruz.

Son olarak hazırladığınız quizi başlatmak için play butonuna basıyorsunuz.Karşınıza gelen ekranda Launch butona basıyorsunuz ve sistem öğrencilerinizin quize ulaşmaları için bir kod veriyor. Öğrenciler bu kodu girerek sınava başlayabilirler.

Peki  öğrenciler için  neden bu kadar eğlenceli kahoot ?

•         Kendi seçtikleri isimlerle sınava katılıyorlar bu onların  hoşuna gidiyor
  •         Sorular sizin belirlediğiniz sürelerde cevaplanmak zorunda bu da işe heyecan katıyor
  •         Doğru cevabı kendisinin verdiğini görünce yaşadığı mutluluk , rekabet duygusu
  •         Sıkıcı bulduğu ders konuları ile oyun kavramının birlikte olması