Rehberlik

Rehberlik Servisimiz

Eğitim, bireyi tüm yönleriyle bir bütün olarak ele alma ve geliştirme sürecidir. Çağdaş eğitim anlayışına göre örgütlenmiş bir eğitim kurumunda yönetim, öğretim ve öğrenci kişilik hizmetleri eğitim sürecinin üç ana alanı olarak yer almaktadır. Rehberlik, öğrenci kişilik hizmetleri bünyesinde yer alan ve daha çok öğrencinin kişilik gelişimi ile ilgilenen bir hizmet alanıdır. Eğitim sürecinin bütünlüğünü oluşturan yönetim, öğretim ve rehberlik çalışmalarının ortak amacı öğrencilerin bedensel zihinsel sosyal ve psikolojik bakımdan bir bütün olarak gelişmelerini sağlamaktır. Bu ortak amaca ulaşmada Bener Cordan İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi olarak en üst düzeyde hizmet vermek için çalışmaktayız.

Rehberlik, kendini anlamsı problemlerini çözmesi gerçekçi kararlar alması kapasitelerini geliştirmede çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

Öğrenci kişilik hizmetleri kapsamında öğrencilerin kendilerini tanımaları, dengeli bir kişilik geliştirmeleri, uyum sorunları, ilgi, yetenek, değer ve kişilik özelliklerine uygun bir mesleğe yönelmeleri, alan ve ders seçmeleri, başarılarını artırmaları, serbest zamanlarını en iyi biçimde değerlendirebilmeleri, bireyler arası iletişim becerilerini geliştirebilmeleri v.b. konularda hizmet verilmektedir.

İLKELERİMİZ

Her birey seçme özgürlüğüne sahiptir.
Rehberlik hizmetlerinde insana saygı esastır.
Rehberlik hizmetlerinden yararlanmada gönüllülük esastır.
Rehberlik yaşam boyu yararlanılabilecek bir hizmettir.
Rehberlik hizmetlerinin bireysel boyutunda gizlilik esastır.
Rehberlik hizmetleri ilgililerin işbirliği ile yürütülmelidir.
Rehberlik tüm öğrencilere açık bir hizmettir.
Rehberlik hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.
Rehberlik hizmetleri hem bireye hem de topluma karşı sorumludur.
Rehberlik hizmetleri eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

Beslenme

Duymak mı Dinlemek mi?