Nis

Araştırmacı yazar Yahya Demeli ile Muhibbi Edebiyat Müzesinde "çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmanın önemi "üzerine okulumuz 5/D sınıfı öğrencileri söyleşi yaptılar .Yazarımıza ve Trabzon Kütüphaneler Müdürü Ahmet AKGÜN e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

"Öğretmenim Ne Okuyor" adlı bir projesi kapsamında Mart ayı listesi  aşağıda yer almaktadır. Projede öğretmenlerimiz her ay okumakta oldukları ya da bitirdikleri kitapların isimlerini ve kitaplar hakkındaki yorumlarını diğer öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşacağı bir liste oluşturmaktadır. Bu ay 2. listemiz hazırlandı, aşağıdaki listede öğretmenlerimizin okuduğu kitapları ve yorumlarını okuyabilirsiniz. Katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Hayata Değer Kat projesi kapsamında okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Firdevs Bayrak rehberliğinde, tüm teknoloji tasarım öğretmenlerimiz, görsel sanatlar öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkıları ile El emeği değerlerimiz konulu sergimiz düzenlendi. Ortahisar kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Şube müdürlerimizden İzzet Aşkar ve okul müdürlerimizin katılımı ile gerçekleşen sergide, yöremize ve ülkemize ait bir çok emek ürünleri sergilendi. Sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ülkemin Geleceği İçin Bir Fikrim Var/I Have an Idea for the Future of My Country isiml e Twinng projesi , ekibi olarak KÜRESEL ISINMA  konusunda mart ayı etkinliğimizi yaptık.

Ülkemin Geleceği İçin Bir Fikrim Var/I Have an Idea for the Future of My Country isimli Twinng projesi , ekibi olarak, KÜRESEL ISINMA konulu sunum hazırlayıp okulumuzun sınıflarında sunumlarını yaptılar. Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konu hakkında bilgi vermeye çalışılar.

Çocuk kitapları yazarı Kayahan Demir 25 Mart Cuma günü okulumuzda öğrenciler ile buluştu. Okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleşen söyleşide öğrenciler merak ettiklerini sorduktan sonra, kitaplarını Kayahan Bey'e imzalattılar. Bu güzel söyleşi ve imzalar için Kayahan Demir'e teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencileri ilimizden bulunan 4 müzeyi bir gün içinde gezdi. Şehir müzesi, Trabzonspor Müzesi, Taşkın Müzesi ve Kanuni evine yapılan ziyaretlerde öğrenciler ilimizin ve ülkemizin tarihine yönelik ve yöremizin coğrafi yapısına yönelik bilgiler edinmiş oldu.

Ülkemin Geleceği İçin Bir Fikrim Var/I Have an Idea for the Future of My Country adlı eTwinning proje ekibi olarak  orman bölge müdürlüğünde temin ettiğimiz fidanları okulumuzun bahçesine diktik.

Birleşik Krallığın koordinatörlüğünde yürütmekte olduğumuz 2019-1-UK01-KA229-061773_3 nolu Taking A Learning Journey On The STEAM Train adlı Erasmus + projesi kapsamında 13-18 Mart tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya şehrine öğrenci hareketliliği düzenlendi. Hareketliliğe okulumuzdan 4 öğrenci (Umutnaz Ç., Nehir H., Deniz Ali Ş., Arcan B.) ve 2 öğretmen katıldı. 5 Ülke ortaklarının öğrenci ve öğretmenlerinin toplandığı hareketlilikte öğrenciler 5. Gün boyunca proje kapsamındaki etkinliklerde yer alırken, farklı kültürlerden öğrencilerle biraraya gelerek uluslararası bir deneyim yaşamış oldu. Proje kapsamında öğrenciler okuldaki dersleri ziyaret etti, kodlama ve kaynaştırma etkinliklerinde yer aldı. 5 Gün süren etkinlikler başarılı bir şekilde misafir olunan okulun destekleri ile yerine getirildi. Misafirperverliklerinden ötürü 108Secondary School "Nikola Belovejdov" ortak okul koordinatörüne, okul müdürüne ve öğretmenlerine çok teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma töreni bugün öğleden sonra okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı. Tören okunan şiirler, söylenen türküler ve Tiyatro gösterisi ile tamamlandı. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Bizim için hayatlarının baharında "Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren" aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!

Yıldız kızlar hentbol takımımız Zonguldak'ta yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizi tebrik eder, finallerde başarılar dileriz.

Kutüphaneler Haftasın etkinliklerinde Okursuz Kütüphane Kalmasın projesi kapsamında 21-25 Mart tarihleri arasında kitap şenliği düzenlenecektir.

İl Milli Eğitim Eğitim müdürlüğünün yürütmekte olduğu Sıfır Atık ve Okursuz Kütüphane Kalmasın projeleri kapsamında atıkların kullanımı ile okul koridorumuzda Sıfır Atık kütüphanesi oluşturuldu. Bu kapsamda emeği geçen tüm öğretmenlerimiz(Zeliha Ş., Firdevs Bayrak B., Gülcan E., Zekiye B., Ayşe K., Nurcan Y.T., Özlem A., ) ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Yıldız Erkekler Futbol takımımız Iğdır'da yapılan grup maçlarında gruptaki 3 takımıda yenerek grup 1.'si oldu ve Türkiye yarı finallerine gitmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ülkemin Geleceği İçin Bir Fikrim Var/I Have an Idea for the Future of My Country e Twinning projemizin şubat ayı etkinliği .