18 Mart Çanakkale Şehitlerini Andığımız bu haftada Kıbrıs Gazileri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi yaptı. Öğrencilerimizin meraklı soruları yanıtlayarak ve anlattıkları acı- tatlı anılarla öğrencilerimizle vakit geçirdiler. Bu anlamlı ziyaret için kendilerine teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıl dönümünü, okulumuz çok amaçlı salonunda yapılan tören ile kutlandı. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 102. yılı okulumuz çok amaçlı salonunda kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulumuz Özgür Çavdar yaparken öğrencilerimizin okuduğu şiirler, söylediği şarkılarla etkinlik tamamlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Burak Fettahoğlu ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemil Karakaş bugün okulumuzu ziyarete gelmiştir. 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması vesilesiyle bayan öğretmenlerimizin gününü kutlayarak, öğretmenlerimize karanfil dağıtmıştır. Ardından anasınıfı öğretmen ve öğrencilerini de ziyaret etmiştir. Ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ederiz.

2. Dönem Sınav Tarihleri belli oldu.

2 Mart Perşembe Günü okulumuzda deprem tatbikatı uygulanmıştır. Tabikatta siren ile öğrenciler ve öğretmenler "Çök, Kapan, Tutun" yöntemini uyguladı. Siren bitimi ile sakin bir şekilde okulu tahliye ederek okul bahçesinden binadan uzaklaşarak duvan kenardında toplandılar.

Tübitak 4006 2023 çağrısı kapsamında okulumuzdan yapılacak olan başvuru öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şbt

Çocukluk ve Ergenlik Çağı Diyabet konusu hakkında İlçe Sağlık biriminde gelen görevli tarafından 8C sınıfına bilgilendirme semineri verildi.

Şbt

Ortahisar İlçe Sağlık Görevlileri tarafından 6C Sınıfı öğrencilerimize teknoloji Bağımlılğına yönelik bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Okul yürütücülüğünü Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Nükef Aksoy'un yaptığı eTwinning projesi çalışmalarına başladı. Şubat ayı öğretmen toplantısından sonra, öğrenciler ile de toplantı gerçekleşti. İlk ay etkinlikleri ve proje hakkında bilgilendirilen öğrenciler ilk çalışmalarına, avatarlarını oluşturarak başladılar.

Şbt

Okulumuz danışman öğretmeni aynı zamanda psikososyal il koordinatörü olan Şükran Çelik 18 kişilik ekiple Malatya'ya depremzedelere psikolojik destek sağlamak için yola çıktı. Öğretmenimize ve ekipteki tüm öğretmenlerimize kolaylıklar dileriz.

Şbt

Hayırsever velilerimiz, öğretmenlerimizin ve yerel halkımızdan gelen yardımlar bugün kategorilendirilerek yola cikmak üzere paketlendi. Çarşamba saat 17.00 ye kadar toplanan yardımlar gelen araca yüklenerek hayirlarla uğurlandı.

Bener Cordan Ortaokulu ailesi olarak desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür eder, depremzedelere geçmiş olsun diler, bugünlerin geride kalmasıni temenni ederiz.

Şbt

Okulumuz Aile Birliği yönetimi ve öğretmnelerimizle Milli Eğitim Müdürümüze ziyaret gerçekleştirdik. Okul Müdürümüz İbrahim SOYSAL, Müdür Yardımcımız Özlem Ayazoğlu, okulumuz adına öğretmenlerimiz Betül Özen, Öznur Özdemir, Zeliha Şimşek, Okul Aile Birliği Başkanı  ve yönetim kurulu üyeleri ile hem okulumuz hakkında konuştuk hem de Milli Eğitim Müdürümüzün ilimizde yaptığı projelerle ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Göreve geldiği ilk günden bu yana uzak yakın, köy merkez ayırt etmeden tüm okullara ulaşma gayretinde olan ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için imkanlarını seferber eden Milli Eğitim Müdürümüz Burak FETTAHOĞLU bizlerle de çok yakından ilgilendi, sorunlarımızı dinledi ve çözüm için bizlere destek olacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürümüze bizlere verdiği destekten ve bu sıcak ve samimi karşılamadan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

2022-2023 1. Dönemi çoklu mutluluklarla sona erdi. Öğrenciler karnelerini teslim aldiktan sonra, Trabzon 2.'si olan erkekler futbol takımı ve Trabzon 1. 'si olan Küçük kizlar hentbol takımımızın başarıları tekrar kutlandı.

Sporcularımızı tebrik eder, tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerine iyi tatiller dileriz.

Ock

Çılgın Profesör Eğlenceli Bilim Partisi ile öğrenciler bilimin hayattaki yerine yönelik etkinlikler ile eğlenceli vakit geçirdiler.